Günümüzün liderleri: Asiler

Günümüze dair bilmemiz gereken iki önemli husus var: Birincisi; insanların günümüzde tarihte olmadığı kadar büyük bir güce sahip olduğu. Artık tek bir kişi endüstriyi değiştirebilir, savaş ilan edebilir; bilimi, politikayı veya teknolojiyi tekrar icat edebilir. İkincisi ise, bir şeyleri değiştirebilen bir insan olmayı engelleyen şeyin “inanç eksikliği” olduğudur. Bu, yapabileceğimize olan inancımızdır.

İnsanların mevcut duruma karşı gelmekten vazgeçirmek üzere tasarlanmış, uzun süredir var olan sistemlerimiz (eğitim vs.), organizasyonlarımız (işletme vs.) ve standartlarımız (kültür vs.) var. Tüm bunlar, değişimi engellemek için çok çalışıyorlar. Buna ek olarak, gün be gün sistemler güçlendiriliyor ve bunlara karşı gelecek kadar çılgın olan herkes “asi” ilan ediliyor. Ve toplum “asi”leri kazığa bağlayarak yakıp standartları güçlendiriyor.

Ancak dünya, hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde değişiyor. Asileri yakmak artık eskisi gibi etkili değil. Baktığınız her yerde asi insanlar var. Giderek daha fazla insan ki bunlar misyonu ve önemli fikri olan insanlardır, bir adım öne çıkıp farklılık oluşturuyor. Bugünkü dünyaya baktığımızda her durumda, bir kişi veya küçük bir grubun mevcut sistemi tam tersine çevirme gücü olduğunu görmekteyiz.   

Artık, genellikle asileri lider olarak tanımlıyoruz. Nihai kertede asiler, kazanıyor. Ya asi olun, ya da olan birinin peşinden gidin. J 

0 yorum: (+add yours?)

Yorum Gönder